ISO 22000: 2005 specifica cerintele pentru un sistem de management al siguranței alimentare în cazul în care o companie din industria alimentara tinde sa demonstreze capacitatea sa de a controla riscurile de securitate alimentară în scopul de a asigura ca produsele sunt sigure la momentul consumarii. Acesta este aplicabil tuturor organizațiilor, indiferent de mărime, care sunt implicate în orice aspect al lanțului alimentar și doresc să pună în aplicare sistemul care ar furniza constant produse sigure.
ISO 22000: 2005 permite unei organizații - să-și planifice, să pună în aplicare, exploatarea, întreținerea și actualizarea unui sistem de management al siguranței alimentelor scopul de a oferi produse care, în funcție de utilizarea preconizată a acestora, sunt sigure pentru consumator:
- Pentru a demonstra conformitatea cu cerințele legale și de reglementare aplicabile privind siguranța alimentară.
- De a evalua și de a evalua cerințele clientului și să demonstreze conformitatea cu aceste cerințe ale clienților convenite de comun acord care se referă la siguranța alimentară, în scopul de a spori satisfactia clientului,
- De a comunica în mod eficient problemele de siguranță alimentară la furnizorii lor, clienții și părțile interesate relevante în lanțul alimentar,
- Să se asigure că organizația se conformează politicii sale privind siguranța alimentară declarat,
- Pentru a demonstra această conformitate a părților interesate